پژوهشگاه نیرو

تاریخ: 09 دی 1402

جایگزینی کولرهای آبی پربازده با کولرهای گازی مصرف برق را 80 درصد کاهش می‌دهد

به گزارش پایگاه خبری پژوهشگاه نیرو به نقل از پاون، "سهراب امینی ولاشانی" با بیان اینکه مصرف کولرهای گازی به‌طور متوسط چهار برابر کولرهای آبی است، گفت: با استفاده از یک دستگاه کولر آبی و کانال‌کشی مناسب، سرمایش ایجاد شده می‌تواند برای کل مساحت واحد مسکونی استفاده شود در حالی‌که برای همان مساحت مستلزم بکارگیری 2 تا 3 دستگاه کولر گازی هستیم.
رئیس مرکز تخصصی نوآوری و توسعه فناوری مدیریت مصرف انرژی پژوهشگاه نیرو در این زمنیه افزود: به وسیله جایگزینی کولرهای آبی پربازده با کولرهای گازی، مصرف انرژی در هر واحد مسکونی 80 درصد کاهش می‌یابد که تاثیر بسزائی در کاهش ناترازی برق کشور در زمان اوج مصرف و ماه‌های گرم دارد.
وی با بیان اینکه توسعه بازار کولرهای گازی در نواحی غیرمرطوب دلایل متعدد اجتماعی، فنی و اقتصادی دارد، ادامه داد: مواردی نظیر ساخت ساختمان‌های بلند‌مرتبه فاقد سامانه سرمایشی مرکزی، تبلیغات گسترده کولرهای گازی در سال‌های گذشته، تلقی عمومی استفاده از کولر گازی به‌عنوان شاخصی از سطح رفاه خانواده، هوشمندی و قابلیت‌های تنظیمی برتر کولرهای گازی نسبت به آبی از جمله این دلایل هستند.
وی یادآور شد: استاندارد معیار مصرف انرژی کولرهای گازی اخیرا توسط سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی بروزرسانی و از سوی سازمان ملی استاندارد ابلاغ شده است که سازندگان و واردکنندگان موظف به رعایت آن هستند.
امینی ولاشانی تصریح کرد: در راستای آگاهی‌رسانی به مردم در زمینه تاثیرات استفاده از کولرهای گازی پرمصرف در مناطق غیر ضرور و تاثیر بر افزایش شدت مصرف انرژی که نهایتا منجر به مدیریت بار و خاموشی صنایع و کاهش تولید و اشتغال می‌شود، اقدام موثری تاکنون انجام نشده است. بنابر این لازم است که در این زمینه نیز آگاهی‌رسانی صورت گیرد و همانند برنامه‌های تشویقی وزارت نیرو، برنامه‌های تشویقی نیز به منظور جایگزینی کولرهای گازی با آبی تدوین و اجرا شود.
وی خاطرنشان کرد: برآورد شده که در حدود 30 هزار مگاوات مجموع دیماند پیک بار سهم بارهای سرمایشی است که سهم کولرهای گازی بالغ بر بیش از 10 هزار مگاوات را شامل می‌شود و با جایگزینی بخشی از کولرهای گازی با آبی در مناطق غیر ضرور شاهد کاهش قابل توجه مصرف برق خواهیم بود.